Djur till salu

De fjällnära djuren är utrotningshotade, men tack vare vårt bevarandearbete blir de sakta men säkert fler i genbanken. Endast annonser om fjällnära djur med genbanksintyg kommer att publiceras på denna sida. Har du djur att sälja, kontakta Ronny för att få din annons publicerad.

Föreningens riktpriser (obs! Endast vägledande!) hittar du på denna sida.

Funderar du på att köpa fjällnära, kontakta Ronny för hjälp med härstamning och tips om djur till salu. Det kan finnas fler till salu än de som syns nedan, eftersom vi försöker styra försäljningen av vissa extra värdefulla djur till rätt besättning för bevarandearbetets skull.

Det är viktigt att djuren nedan inte försvinner från genbanken: Vi förordar alltid att nya ägare skriver ett genbankskontrakt med oss, eller åtminstone ser till att djurets blivande avkomma är möjlig att genbanksansluta genom att para med lämplig ko/tjur.

Två tjurar utanför Osby: Boarps Thor och Lucifer

Boarps Thor ska nu säljas och är redo för flytt i september tidigast. Väldigt trevlig tjurkalv som har haft grimma och stått uppbunden utan problem vid mjölkning av kon.
Lucifer har fått två kalvar här på gården och korna är dräktiga med honom igen men ska nu säljas p.g.a. att vi behåller kvigkalven från honom.
Pris enligt riktlinjerna plus moms.
Mvh My Sörensson, My’s foder
0701-462070